Helintegrert eller delintegrert bobil? Mange foretrekker én bestemt type

Fra helintegrert til delintegrert - og alt i mellom. Noen drømmer om lange turer med storfamilien, andre ser for seg luksus og fredfulle solnedganger med sin kjære. Vi har sett litt på forskjellene mellom helintegrert og delintegrert bobil, og på hvem som velger hva. 

Forskjellen mellom de ulike bobil-typene går stort sett ut på størrelse, interiørløsninger og materialer. Det som gjør at noen foretrekker delintegrert bobil over alkove, kan være utseendet og hvilke praktiske behov som blir løst. De største, helintegrerte bobilene, er populære blant de som har kjørt bobil en stund og som setter pris på det lille ekstra.

 

Delintegrert bobil – populær blant førstegangskjøpere

Den delintegrerte bobilen er en folkefavoritt, spesielt blant førstegangskjøpere. Den elegante fronten er litt innsnevret i førerhuset, og den har et enkelt design med rette linjer som mange liker. Førerhuset er av stål og stolene er pilotstoler som kan snus og bli til en del av sittegruppen like bak. 


Her finner du en komplett oversikt med liste over de ulike bobiltypene.

En mekaniker fra bobilverkstedet gjør sine siste justeringer i en helintegrert bobil før den skal leveres til kunde.God romfølelse i bobilen er viktig for mange. Her fra sittegruppen og nedover midtgangen mot soverommet bak.

 

Perfekt for par, eller liten familie

I Norge har du 5 registrerte sitteplasser en delintegrert bil. Sittegruppen gir rom til 4-5 stykker rundt bordet, og i tillegg til fastmontert seng bak kommer den ofte med en meget praktisk senkeseng. Senkesengen er perfekt for barn.  

Familiebilen McLouis MC4 273 er nettopp en slik modell. Den har elektrisk senkeseng over sittegruppen og et stort lasterom med to luker. Her kan man lagre utebord og stoler, oppblåsbart telt, grill, ledninger, og egentlig det meste. 


McLouis MC4 273 med senkeseng som gir flere sengeplasser. McLouis MC4 273 er en bobil med gode løsninger og god plass til baggasje og utstyr.

 

En annen populær delintegrert bobil er McLouis MC4 281. Denne er kanskje en av de fineste delintegrerte bilene for par som ønsker besøk av venner eller barnebarn i ny og ne. McLouis MC4 281 har senkeseng, i tillegg til en åpen sittegruppe som gir ekstra romfølelse i fronten og midtstilt dobbeltseng bak.

Delintegrert bobil og sittegruppe med plass til mange rundt bordet.McLouis MC4 281 med “face-to-face” løsning og komfortabel midtstilt dobbeltseng bakerst i bobilen.

 

Mange drømmer om en helintegrert bobil

De fleste som kjøper seg en helintegrert bobil, har allerede en bobil fra før og ønsker å gå opp et hakk i utførelse og romslighet. Helintegrerte bobiler er ikke like innsnevret i framkant og gir mer romfølelse i bilen. Spesielt førermiljøet har god plass. Ofte finner du en elektrisk senkeseng over fører- og passasjersetene, som er perfekt for de som vil ta med barn eller barnebarn på tur. 

Helintegrerte biler er større, og dermed dyrere å produsere i fabrikken. Derfor ligger disse gjerne 150.000 kr høyere i pris. Du kan få 5 fastmonterte sengeplasser, og modellene strekker seg fra “egoist-variantene” for to personer - til gunstige løsninger for større familier. Noen velger også å bygge om sittegruppen og legge til en ekstra nødseng der.

Vi har også helintegrerte bobiler fra Frankia med stor og god romfølelse for de som er ute etter litt mer lukseriøse bobiler. 

 

Helintegrert familiebil

Mobilvetta K-Yacht 86 er en helintegrert familiebil som nettopp har kommet i ny utvendig drakt. Den har stor sittegruppe, såkalt “face-to-face”, senkeseng foran og to køyesenger bak. Denne bilen er så romslig at du faktisk kan bruke sittegruppen mens senkesenga er nede (sett bort ifra pilotstolene da). Dermed kan barna få et helt eget rom bak i bilen mens de voksne får alenetid fram i bilen på kvelden. 

Senkesengen er nedsenket i en og det er fortsatt mulig å bruke sittegruppe i en helintegrert bobil.Gode løsninger og god utnyttelse av plass som kan tilpasses deg og ditt bruk. Her kan du benytte deg av sittegruppen selv om senkesengen er nede.

 

For de som vil unne seg en bobil med litt luksus

Pilote Galaxy 740 FGJ er en helintegrert bil med et snev av skikkelig luksus. Den er uten senkeseng, slik at du får ekstra skapplass rundt hele førerhuset. Samtidig har du midtseng bak og “face-to-face” sittegruppe med god plass foran. En moderne Pilote Galaxy koster opp måt 1,3 million når den er ny. Derfor velger mange å kjøpe en brukt-modell når de går for denne, som koster ca. halvparten. Hvis du ønsker å slå ordentlig på stortromma, og det er det jo noen som gjør, så anbefaler vi en titt på bobilene fra Frankia. Dette er en av de beste bilene som produseres, hvor det meste lages for hånd i fabrikken i Tyskland. De produserer ca. 650 nye biler i året og det legges mye flid i produksjonen. 

Romslig helintegrert eksklusiv bobil hvor du ser midtsengen bak; sett fra fronten og bakover i bobilen.Pilote Galaxy 740 FGJ gir et snev av luksus og gode løsninger, her skimter du sengen bak i bobilen.

Et par på tur, som nyter den romslige helintegrerte bobilen til å lage mat og nyte den store plassen.Frankia I 840 Plus, med sittegruppe bak i bobilen. Fantastisk tysk design og utførelse med høy kvalitet og praktiske løsninger. Her er det rom for å nyte rolige dager, samt ha middagsgjester ombord i bobilen.

 

Vi spesialtilpasser bobiler for alle - uansett prisklasse

Hos oss på Løviknes Caravan er det mange som har bobil som en livsstil. De har selvfølgelig en leilighet eller et hus som de bor i til hverdags, men all fritid går til bobil. De bruker ofte bobilen hele året, og flere kjører til sydligere strøk og bor i bobilen i lengre perioder. Da er det mer naturlig å legge penger i drømme-bobilen enn i ei hytte på fjellet. 

Behovet er viktigst

Når dette er sagt, så er det nok ikke slik at de som kjøper seg en bobil til 600.000 kr koser seg mindre enn de som velger en bobil til 1,8 millioner.  

Teknologiske fremskritt har gjort at vi kan oppgradere bobilen med små grep, og kunnskapsnivået blant bobilistene har skutt i været de siste årene. Til og med førstegangskjøpere har lest seg opp og kan veldig mye om bobil når de besøker oss. Derfor gjør vi ettermonteringer på verkstedet som er tilpasset til den enkeltes bruk. Vi spør våre bobilister om hvordan de har tenkt å bruke bilen, og spesialtilpasser deretter. Skal du parkere på vidda må du ha større batteripakke, kanskje to solcellepaneler, egen septiktank, osv. Dette skrur vi på etter behov hos det moderne kompetansesenteret vårt; Vestnes Bil -og Bobilverksted.

En mekaniker på jobb hos Vestnes Bil- og Bobilverksted. Rundt han er det god plass.Det moderne bobilverkstedet på Vestnes gjør jevnlige ettermonteringer for å spesialtilpasse bobilene til den enkeltes behov.

 

Når vi virkelig kan hjelpe noen med å realisere en drøm, så er det ikke prisen det handler om til slutt, men opplevelsen. 

Vi håper du blir fornøyd med ditt neste boligkjøp, enten du går for helintegrert, delintegrert, alkove- eller bybobil. Hvis du lurer på noe vedrørende våre modeller så ta gjerne kontakt med oss her. 

Har du spørsmål?

Vi hjelper deg gjerne!

Driftssjef

911 54 130

caravan@bobiler.net

Salg

911 71 760

andreas@bobiler.net

Flere tips og råd

Velkommen til bobilsenteret i Vestnes, alt på ett sted!

Digital nomade med Løviknes Bobil

Flere artikler

Design og CMS av EKH Grafisk