Velg riktig campingutstyr: 5 ting du bør ha med når du camper i bobil

Skal du på camping med bobil for første gang, eller har du vært ute en vinternatt før og vil oppdatere campingutstyret? Jan Henning Løviknes deler sine beste tips.

Få kan camping som Jan Henning. Han startet Løviknes Caravan i 2002, og etter 20 år i bransjen har han flere gode tips til campinglivet og en god reiseopplevelse. 

Aller først; hvor starter man?

Campingutstyr er veldig universelt, uansett hvilken bobil du har eller planlegger å kjøpe. Men det er viktig å tenke på vekt og lagringsplass før du fyller opp bilen.

Med et vanlig førerkort klasse B, kan du kjøre en bobil på maks 3 500 kilo i totalvekt, inkludert nyttelast. Nyttelast er passasjerer, bagasje og utstyr, altså alt og alle du tar med på tur. Du som fører går på vekta på bilen og ikke i vekta på nyttelast.

Bilde av Jan Henning Løviknes med bobiler i bakgrunnen

– Mange vil ha store bobiler og mye nyttelast. Bobilene er slik de er, og veier en del i utgangspunktet. Hvis du ønsker en stor bil, ekstrautstyr og mulighet til å ha med deg mye, må vi se på en høyere vektklasse enn det førerkort klasse B dekker. Og skal vi holde oss innenfor det et vanlig sertifikat dekker, må du kanskje forsake litt ting og tang for å ikke gå over 3,5 tonn i totalvekt, forklarer Jan Henning.


Her finner du praktisk informasjon om førerkort, EU-kontroll og bomavgift for bobil.


Men hva slags campingutstyr er uunnværlig?

 

5 ting du alltid må ha med på camping i bobil

Jan Henning deler sine beste tips. Det ble flere enn fem, så vi har satt de opp i kategorier etter prioritet.

1. Ting for å nyte livet ute
Planlegg for å være mye ute! Ha med stoler, bord og en lett grill. I tillegg så er en teltmatte til å sette bord og stoler på, kjekk å ha. Da slipper dere å synke nedi underlaget når dere skal sitte ute og nyte livet.

Teltmatte til å sette bord og stoler på.
Opplåsbar levegg.

Det har kommet mange gode løsninger på oppblåsbare levegger og fortelt som er geniale og slås opp på noen minutter. Oppblåsbart badebasseng for de minste, er også en sikker vinner.

2. Do-stæsj: Lettoppløselig dopapir, toalettstoff og kjemikalier
Lettoppløselig dopapir er kritisk. Prioriter det, så slipper du å få en ubehagelig overraskelse når tanken skal tømmes og innholdet ikke vil ut. Husk også på kjemikalier til toalettet. Du trenger sanitærvæske til gråvannstank og avløp og sanitærvæske til avfallstanken.

Lettoppløselig dopapir til bobil

Sanitærveske til avfallstank for bobil

Sanitærveske til gråvannstank og avløp for bobil

 

3. Ting som gjør bilen koselig
Pynteeffekter som levende lys og diverse ledlys, er fint og nyttig. Ta også med skinn og pledd, ja, slike ting som gjør bilen koselig. 

Magnetiske vinglass til bo

 Herlig belysning til bobilPraktisk skål til bobilMagnetiske vinglass er en sikker vinner! Da slipper du at glasset bikker i vind, eller at det velter om du skulle skumpe borti bordet. God belysning setter alltid den rette stemningen, og vi kan anbefale å servere salaten- eller potetgullet i denne stilige skåla – som dessuten er laget av uknuselig materiale.

4. Praktiske ting: Klosser, kabler og verktøyskrin
Få liker å ligge skjevt og lage mat på snei. Sørg derfor alltid for å ha med deg klosser slik at du får bilen i vater. En strømkabel på 25 meter og et omvendt adapter anbefaler jeg alltid at du har på lur. Du vet aldri når du får bruk for det.

Nivåklosser til bobilKabelsett til bobilOmvendt adapter til bobil


Jeg anbefaler også at du har med et lite verktøyskrin i tilfelle noe må gjøres. Det kan også være at det er naboen som trenger litt hjelp.

5. Vaskeutstyr
De fleste vasker bilen når de kommer hjem for å spare plass på tur. Jeg anbefaler at du tar med riktig vaskemiddel og vaskeutstyr for å holde bilen i stand til enhver tid. Det lønner seg å ta vare på bilen, den fortjener litt pleie og omsorg.

Vaskemiddel til bobil

Vaskekost til bobil

Sprayflaske med insektsfjerner til bobil

Globex vaskemiddel er bestselger og den vi bruker selv ved vask av bobil. Ellers er det praktisk med en vaskekost som er egnet for utvendig vask av bil. Ikke minst så anbefaler vi innsektsfjerner-spray for å fjerne døde insekter fra frontrute- og lykter.

Alt du trenger av campingutstyr - stort utvalg på Vestnes.

 

Campingutstyr om vinteren

Skal du på bobiltur på vinteren? Da må du passe på å ha et godt varmesystem og isolerte tanker. Les om Torstein Vatne Rødseth (56) og Tor Atle Urkedal (49) som holder varmen i bobilen om vinteren.


Velg riktig bobil

Hvilken bobil som passer best for deg, avhenger av campingstil og om dere også skal bruke den på vinteren.

– Tenk først på hva du tenker å bruke bilen til og hvem som skal bruke bilen. Skal du drive med villcamping eller stå på campingplass med alle fasiliteter?, spør Jan Henning.


Hvilken bobil er best? Les om ulike campingbehov og hvilken bobil som er best her.


Skal du villcampe, er strømforsyning, batteri, solcelle, ladebooster, kjølebokser på glass og tv-løsning ting du bør tenke på. Er det camping på campingplass, slår Jan Henning et slag for komfort:

– Møbler, gode griller og annet utstyr kan gjerne være av god kvalitet. Her går det mer på det komfortable, rett og slett.

Det kan være lurt å snakke med en bobilselger for å få råd. Start for eksempel med en telefonsamtale og gjør en avtale om å komme innom bobilsenteret så du får sett de ulike bobiltypene og hjelp til å finne det utstyret som passer ditt bruk og behov.

Kontakt
Kontakt oss her for en uforpliktende bobil- og campingprat.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss?

Vi hjelper deg gjerne!

Driftssjef

911 54 130

caravan@bobiler.net

Salg

911 71 760

andreas@bobiler.net

Flere tips og råd

Praktisk informasjon: førerkort, EU-kontroll og bomavgift for bobil

Ønsker du å kjøpe bobil, men usikker på hvor du skal starte?

Velkommen til bobilsenteret i Vestnes, alt på ett sted!

Flere artikler

Design og CMS av EKH Grafisk