Deler av sine Combi-Camp-erfaringer: – Liker å føle at jeg er ute

Tanja Gjelsten Løviknes drar gjerne på camping når hun får tid. Hun er gift med eier av Løviknes Caravan, og må nesten være glad i campinglivet av den grunn. Men det er én ting som ikke alle vet; at Combi-Camp faktisk er en av hennes favoritter.

– Jeg er oppvokst med campingliv med mine foreldre, og husker turene i campingvogn nedover Romsdal til Lillehammer, Biri og Gjøvik. Det er et veldig fint område, forteller Tanja.

– Personlig liker jeg Combi-Camp godt fordi det er friere, sier hun.

Bli med Tanja på tur, og lær av hennes erfaringer med Combi-Camp! 

Les alt om Combi-Camp

Se våre Combi-Camper til salgs

 

Dag 1

Oppsett av Combi-Camp tok mindre enn fem minutter

Første del av turen går med på kjøring og oppsetting. Tanja hopper i bilen og plukker med seg en venninne før de suser av sted mot Olden. 


– Jeg har hatt veldig lyst til å dra til Olden, for der er det så fantastisk fint! Det falt oss naturlig å dra dit,
smiler Tanja. 

Før de kom frem drømte venninnene om fine kvelder i nærheten av vann, med de koselige lydene og lyset som følger med. 

– I Combi-Camp er du litt mer ute enn når du sitter i en bobil eller campingvogn. Du hører alt og alle andre hører jo også alt, men jeg liker å føle at jeg er ute, sier hun.

Vi ser en Combi-Camp fra siden.Bilde: Combi-Camp i vakre Olden-dalen

 

Lett å kjøre med Combi-camp

Selve kjøringen til Olden og Gryta Camping går smørefritt. Tanja har ingen problemer med å kjøre med henger. 

– Combi-Camp er smal, og ikke bredere enn bilen. Den er heller ikke så høy, så du kan se over den og ha full oversikt over bilene bak deg når du kjører. Sånn sett er den veldig enkel å kjøre med, sier Tanja.

– En annen ting er at Combi-Camp veier forholdsvis lite, kun 480 kg før last. Så den er ikke så tung. Jeg glemmer ofte at den er der og må skjerpe meg litt når jeg kjører, smiler hun. 

 

Oppsett i regnskur

Når venninnene kommer frem til campingen, åpner himmelen seg. Det kommer voldsomme regnbyger i Olden-dalen og den nasjonalromantiske stemningen som vennene hadde håpet på, lot vente på seg. 

Heldigvis så tar det ikke lang tid å få tak over hodet. 

– Vi var ikke kjempeheldige med været, nei, slår Tanja fast. 

– Derfor fant vi ut at vi måtte gjøre det enkelt. Vi valgte å kun slå opp “grunndelen” av Combi-Campen; nemlig hovedteltet med tvilling sengen, oppholdsrom og opphøyd gulv. 

Hovedteltet blir slått opp på cirka ett minutt. Dermed kan venninnene rømme fra regnet på null komma niks. Ved å koble til en kabel, får de også strøm og kan skru på en liten varmeovn som gjør oppholdsrommet varmt og behagelig. 


Til informasjon: Oppakking av hele Combi-Camp – med alle fortelt, tar omtrent én klokketime med litt øvelse. 

 

Vi ser en Combi-Camp med hovedtelt.Bilde: Å pakke opp hovedteltet til en Combi-Camp tar mindre enn fem minutter.

 

Dag 2

Combi-Camp med fullt ustyrt kjøkken

Morgenen etter gjør de om sengene til sofa og nyter frokosten komfortabelt i hovedteltet. Senere setter de opp forteltet over kjøkkenet, og nyter en rolig dag- og kveld i Olden-dalen.

Vi ser innsiden av hovedteltet i en Combi-Camp, hvor sengen er gjort om til en sofa.Bilde: Sengen i Combi-Campen gjøres om til en sofa og vipps så har du frokost-lounge!

 

Kjøkkenet i en Combi-Camp befinner seg bakerst på hengeren, og kommer med et eget fortelt. Kranen i kjøkkenvasken har et eget batteri og vil fungere uansett om du er påkoblet strøm eller gass. Kjøleskapet kan kobles på gassflasken hvis du ikke har strøm tilgjengelig, noe som er både effektivt og praktisk.

– Øverst i kjøleboksen kan du henge på en liten boks. Den fryser du isbiter i. Kjøleboksen kan holdes kald under kjøring også da den er koblet til bilens batteri under kjøring. Slik kan du ha en leskende og iskald drikke i hånden med en gang du er fremme, smiler Tanja. 

Kjøkkenet har hele tre gassbluss og legger til rette for tilberedning av fullkomne familiemiddager. 

 

Les mer: Er du på jakt etter campingutstyr?

Vi ser kjøkkenet i en Combi-Camp.Bilde: Kjøkkenet i Combi-Campen er kompakt, men praktisk!

 

Bedre komfort i nyere Combi-Camp-modeller

Forskjellen mellom dagens Combi-Camp og de gamle modellene

Modellen de kjører med heter Combi-Camp Country Xclusive, som er en premium utgave. 

– Alle Combi-Campene har samme hovedtelt og fortelt, men hengerne er litt forskjellige fra hverandre, forklarer Tanja. 

Modellen Country Xclusive har en ekstra frontbagasjeboks med lasterom og plass til gass- og vannflaske. Fra boksen går det et rørsystem under hengeren og bakover til kjøkkenet i Combi-Camp’en. Slik er kjøkkenet nesten ferdig rigget idét du parkerer.

– Da slipper du å oppbevare vanntanken og gassflaska inne i teltet, noe som er plassbesparende. I tillegg slipper du å bære på dem, sier hun. 

Les mer: Velkommen til bobilsenteret i Vestnes – alt på ett sted!


Kjøkkenet i en Combi-Camp har plass til lagring av bestikk, servise, kopper og kar. Under senga i hovedteltet finnes det lagringsplass på hele 1700 liter til ting som klær, pledd, stearinlys og lignende. 

– I dag er det litt mer komfort i Combi-Campene enn det vi er vant med fra de retro vognene fra 70- og 80-tallet, forklarer Tanja. 

– Det er bedre kjørekomfort med mer stabilt understell, bremser og støtdempere, også er det et enormt framskritt med dagens fullstendige kjøkken. I tillegg er det bedre bokomfort med flere innebygde finesser, påpeker hun.

En Combi-Camp pakkes opp, her er opprigg av forteltet med kjøkken.Bilde: Tanja setter opp forteltet med kjøkken-avdeling og trivelig oppholdsområde.

 

Dag 3

Sover godt i Combi-Camp. Nedpakkingen går som en lek

Tanja og venninnen er overrasket over hvor uthvilte de er på slutten av turen. 

– Venninna mi sov så godt at jeg måtte sjekke om hun var live, så vi var litt forundret begge to over at vi sov så godt. Og selv om det regnet masse hele helgen, ble vi ikke våte. Varmen fra varmeovnen og det opphevede gulvet hadde mye å si, smiler hun.

Selv om hun har reist på turer med Combi-Camp før, lar hun seg fortsatt begeistre over hvor enkelt campen pakkes sammen. 

– Vi brukte maks tre kvarter på nedpakkingen. Det er så lett, og du trenger for eksempel ikke prakke med liggemadrasser og soveposer. I en Combi-Camp sover du komfortabelt i en seng med laken, dyner og dynetrekk. Og alt dette pakker du ned raskt og enkelt.

En Combi-Camp pakkes ned.

Nærbilde av at en Combi-Camp pakkes sammen.Bilde: Tanja pakker ned Combi-Campen på under én time.

– En annen ting som er så fint er at du kommer opp fra bakken. Det utgjør faktisk en stor forskjell å sette føttene på gulv med teppe kontra det å sette føttene på en fuktig – og kanskje kald teltduk, sier hun. 

Vil du fortsatt anbefale Combi-Camp etter denne turen?

– Absolutt. En Combi-Camp kan du bare huke på kroken og kjøre av gårde med. Alle kan kjøre med den så lange du har bil med krok, for du trenger ikke annet enn vanlig førerkort. Combi-Camp passer for nesten hva som helst; jakt, fisketur, fjelltur, eller ved stranda. Det eneste du må tenke på er å ha stor nok plass, forteller Tanja. 

En fullt opprigget Combi-Camp utgjør cirka 7x4,5 kvm. Altså er den litt større enn noen av dagens campingvogner. 

Takk for turen, Tanja, og for at du deler dine combi-camp-erfaringer med oss!

Ønsker du mer informasjon om Combi-Camp?

Vi hjelper deg gjerne!

Driftssjef

911 54 130

caravan@bobiler.net

Salg

911 71 760

andreas@bobiler.net

Back office/Butikkansvarlig

481 77 120

laila@bobiler.net

Flere tips og råd

Aktiv ferie på VESTNES

Velkommen til Vestnes

Hund i bobil: alt du trenger å vite

Flere artikler

Design og CMS av EKH Grafisk