Alt om Fiat Ducato Bobil

Visste du at “basen” til nesten alle bobiler i Europa kommer fra bilmerket Fiat i Italia? I 2023 har Fiat Professional Ducato blitt tildelt den prestisjetunge prisen "Best Bobil Base Vehicle" – for 15. året på rad! Bli bedre kjent med de tekniske spesifikasjonene og hva det betyr for deg som drømmer om en ny bobil.

I 2017 var hele tre av fire europeiske bobiler bygget på chassiset til en Fiat Ducato (kilde: bobilverden.no). Denne dominansen i markedet skyldes nok merkets enestående evne til å lage mange ulike typer chassis eller “baser”. Når basene er klare på fabrikken, sendes de ut til bobilprodusentene i Europa som kobler dem sammen med bobilens “bomodul” og eventuelt et førerhus.


Fiat Ducato har mange fordeler

Bobil-basene fra Fiat Ducato har mange fordeler. De er utviklet i samarbeid med flere forskjellige bobilprodusenter og kommer derfor med utstyr og tilpasninger som er spesialtilpasset for bobil.


De som kjøper seg en ny bobil med Ducato-base kan blant annet glede seg over den ergonomiske kjøreposisjonen, den automatiserte girkassen, de stille funksjonene i førerhus og ramme, samt den optimale snuradiusen. For å nevne noe.

 

Effektiv service

En hyggelig detalj er at det er lett å finne deler til Fiat Ducato – rett og slett fordi det eksisterer så mye av det på markedet. Det vil si at det tar kortere tid å bestille deler til verkstedet, og at man har flere alternativer/modeller å velge i mellom. Som Fiat professional verksted, erfarer vi at våre teknikere bruker mindre tid på feilsøking og retting av feil, fordi det er så mange av oss som har erfaringer med merket fra før. Det gjør at det blir mer kostnadseffektivt for deg å ta med bobilen på service.


Les mer: Vestnes Bilverksted er et FIAT-godkjent kompetansesenter for bobil og campingvogn

 

En Fiat Ducato chassis står på en plenDet er lett å se for seg hvordan denne karen kan bli til en bobil. (Foto: fiatcamper.com)

 

Utstrakt servicenettverk

På grunn av det store forhandlernettverket av Fiat, finnes det mange sertifiserte verksteder i Europa. For deg som er ute på veien så betyr det at du får et eget service-telefonnummer du kan bruke hvis du trenger et verksted. Du ringer inn, og etter noen tastevalg sitter du å prater med en nordiskspråklig person på Fiat sitt servicesenter i Italia. Det er både praktisk og lettvint. 


Les mer: Steinsprutskade og bobil: Hva gjør du når uhellet er ute?


Fra kompakte campervans til store bobiler

Med “chassis” så mener vi bobilens understell, altså ramme, hjuloppheng, fjærer, hjulaksler, feste for hjul, motor og drivverk, samt styring og bremser. Fiat Ducato tilbys i varebilversjon og som chassis. Varebilversjonen er ofte grunnlaget for de populære “campervansene”, eller bybobil som det også kalles. 


Fiat Ducato Motorhome Base-serien er en omfattende serie, med ikke mindre enn 5 akselavstander, 6 forskjellige chassislengder, forskjellige vekter opp til de nye 4,4-tonns versjonene, tre motorer og mer enn 600 versjoner, noe som gjør det mulig å lage den ideelle løsningen for alle typer boenheter og bobiloppsett (kilde: fiatcamper.com).


Bobilprodusentene kan dermed velge selv hvordan de ønsker å bruke Fiat som base. De fleste bobilene i dag lages på chassis med førerhus, utvidet sporvidde og senket gulv.

Ulike chassis fra Fiat Ducato Motorhome Base

  1. Varebil for Van
  2. Chassis uten påbygg
  3. Chassis med førerhus
    • Standardversjon
    • Versjon med utvidet sporvidde og senket gulv
  4. Førerhus uten bakramme

Les mer: Helintegrert eller delintegrert bobil? Mange foretrekker én bestemt type

 

Ulike Fiat Ducato chassis står på rekke og radFiat Ducato kommer i mange ulike “baser”. (Foto: fiatcamper.com)

 

Løviknes Caravan er forhandler av Fiat bobil

Dette høres ut som skryt og det er det jo. Men etter å ha kjøpt og solgt Fiat-baserte bobiler i en årrekke, trommer vi oss på brystet og hevder at vi er eksperter på Fiat. 


Bobilmerkene vi forhandler i dag bygges ofte på chassis fra Fiat Ducato, og verkstedet vårt er autorisert for Fiat Professional. Det gjør at vi er kjappe på feilsøkingen, at vi har stålkontroll på delene, og at vi raskere kobler ditt behov med utvalget på markedet. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende Fiat-prat!


Merker hos Løviknes Caravan
Frankia | Mclouis | Mobilvetta | Pilote | Knaus Tabbert Campingvogn | Combi-Camp

 

Ønsker du hjelp og veiledning?

Vi hjelper deg gjerne!

Driftssjef

911 54 130

caravan@bobiler.net

Salg

911 71 760

andreas@bobiler.net

Flere tips og råd

Bobil: Bytte frontrute? Dette må du vite om forsikring, pris og egenandel

Praktisk informasjon: førerkort, EU-kontroll og bomavgift for bobil

Hvilken bobil er best? Og hvem passer Mobilvetta best for?

Flere artikler

Design og CMS av EKH Grafisk