Klar for en ny sommersesong? Ta bobilen med innom verkstedet

Mange bobiler står på vinterlagring. De trenger en service før de er klare for vårslipp og en ny sommersesong på veien. Og kanskje har du bruk for noe nytt utstyr også?

På servicesenteret til Løviknes Caravan er det fortsatt rolig før sola kommer og veiene blir bare. Skal du ha ekstra god service og en bobilprat attpåtil, er det smart å komme innom med bobilen før alle andre gjør det.

Men hva bør du tenke på før en ny sesong?

Inngangen til Vestnes Bilverksted, som er et godkjent Fiat-verksted for bobil.Hos Løviknes Caravan er servicesenteret et snøballkast unna bobil-butikken.


Slipp å ha bobilen på verksted i sommer – dette må du tenke på nå

Etter en lang vinter er det flere ting du bør få sjekket. Vannsystemet er det viktig å kontrollere godt, her kan det ha vært frost noen steder. Gassystemet må også sjekkes grundig. Pakninger på vinduer og takluker kan ha tørket ut og bør sees på – de trenger litt kjærlighet og smøring. I tillegg er det viktig å gå gjennom batteriet og strømsystemet.

– Flere skulle ha kommet innom verkstedet med bobilen sin før sommersesongen. Det er slettes ikke uvanlig at den første turen blir ødelagt fordi bobilen ikke er i orden. Jeg har tatt imot telefoner både kvelder og på helg, og selv om det er begrenset hva vi kan gjøre over telefonen, har jeg nok reddet noen turer, forteller Vidar Sanden, bobiltekniker hos Løviknes Caravan.


Vidars sjekkliste før ny bobilsesong:

  • Kontroller hele vannsystemet
  • Kontroller gassystemet grundig
  • Gå gjennom batteriet og strømsystemet
  • Smør pakninger og takluker
  • Sjekk alle lys
  • Sjekk at dekkene er klare for en ny tur
  • Se etter skader på bobilen. Dette kan være små skader fra skadedyr eller ting som har oppstått gjennom vinteren.

Mange bobileiere gjør en vurdering før sesongstart.

– De som har tenkt tanken på å bytte bil eller ikke er fornøyd med den de har, de begynner å se seg rundt tidlig, forteller Marius Flølo, selger og bobilekspert hos Løviknes Caravan.


Tenker du på å bytte bobil? Her kan du se utvalget av nye og brukte bobiler.

Bilde av Marius Flølo til venstre og Vidar Sanden til høyre, foran en McLouis inne på verkstedet.Marius Flølo (til venstre) og Vidar Sanden (til høyre) vet hva som må til for å klargjøre bobilen til sesongstart.

 

Service på bobilen sikrer gode turopplevelser

En bobil er et hus, bare at huset er på hjul. Det er avgjørende at alt fungerer som det skal for at det blir trivelig å bo og trygt å kjøre rundt i bobilen.

– Vi klargjør gjerne bobiler på verkstedet før sesongen. Da går vi gjennom hele bilen, og passer på at alle komponenter passer så du ikke får problemer når du skal på tur, forteller Vidar.

Er du bobilkunde hos Løviknes, er du med i fordelsprogrammet vårt. Da får du blant annet rabatt på service og verkstedtimer. Dessuten vil du alltid få hjelp til å finne ut av ting. Les mer om det store bobilsenteret i Vestnes som har alt en bobilentusiast trenger. 

Vidar svarer velvillig;

– Mange har kjøpt bobil sent på fjoråret, og har glemt litt hvordan mye funker. Vi tar imot en del tekniske telefonsamtaler på våren, smiler han.

 

Innsiden av Vestnes Bilverksted. En mekaniker rusler forbi to bobilerVestnes Servicesenter er områdets kompetansesenter for bobil. Her skreddersyr de bobiler etter behov.

Bedre batteripakker trender fortsatt

Tidligere har DAB-radio vært noe alle skulle ha. Folk i bobil bor gjerne tett og er opptatt av hverandres utstyr. Hva som blir årets trend vil vise seg to uker før påske, i følge Vidar.

Både Vidar og Marius trekker fram batterikapasitet som noe det fortsatt er og vil bli stor etterspørsel etter.

– Det skal være enkelt med bobil, men likevel avansert for at du skal kunne være uavhengig av campingplasser, understreker Marius.

Fricamper-pakker med lithium-batterier fungerer godt.

– Fricamper-pakker gir ekstra frihet. Du er ikke avhengig av landstrøm, og kan stå hvor du vil. Med flere bobiler på veiene de siste årene og overfylte campingplasser, kan også en fricamper-pakke komme godt med når du egentlig skulle stå tilkoblet på en campingplass, forklarer Marius.

Fricamper-pakkene kommer i forskjellige størrelser. Hvilken du bør velge, kommer an på bilen og bruksmønsteret ditt. Om du vil klare en uke uten å være avhengig av strøm, trenger du en stor batteripakke og et solcelleanlegg eller ladebooster.

– Når noen ringer og lurer på hvilken batteripakke de bør velge, spør jeg alltid om bruken av bobilen. Basert på bruksmønsteret og behovet, setter jeg opp et pakketilbud, forteller Marius.

Stadig flere farter rundt med bobilen hele året – med solide batteripakker, blant annet. Les om disse karene som holder varmen i bobilen på vinteren.

 

Bilde av standen til Løviknes Caravan fra Båt og Caravan messa i Ålesund i 2020Løviknes Caravan på Båt og Caravan messe i Ålesund. En rekke biler, dyktige bobileksperter og bobiltekniker på plass for å svare på alt en bobilentusiast måtte lure på.

– Vi prøve å finne så gunstige og fine tilbud som mulig på totalpakken når noen kjøper bil hos oss. Vi har verksted for Fiat, og skreddersyr for hver enkelt bil, forteller Marius.

Vidar har spesialtilpasset bobiler på verkstedet i en årrekke. Han sier at folk må være flinke til å forklare behovet sitt når de kjøper ny- eller tilpasser sin gamle bobil.

– De må ta meg med på reisen, rett og slett, smiler han.

 

Ønsker du verkstedtjenester til din bobil? Kontakt servicesenteret vårt her

Har du spørsmål?

Ta kontakt, vi hjelper deg!

Kundemottak / verksted

71 18 89 60

post@vestnesservicesenter.no

Kundemottak / verksted

71 18 89 60

post@vestnesservicesenter.no

Kundemottak / dekk

71 18 89 60

dekk@vestnesservicesenter.no

Flere tips og råd

Holder varmen i bobilen på vinteren

Helintegrert eller delintegrert bobil? Mange foretrekker én bestemt type

Velkommen til bobilsenteret i Vestnes, alt på ett sted!

Flere artikler

Design og CMS av EKH Grafisk