Bobil i jula: Hva gir man i gave til en bobilentusiast?

Det finnes vel ikke noe koseligere sted å krype tettere sammen, enn i en bobil som er klar for vinter og julefeiring.  Men hvordan blir en bobil vinterklar, og hva kan man gi i julegave til en bobilentusiast?

Julestemning, mat og gaver i bobilen

Moderne bobiler gir økt komfort og muligheten til å få en fullverdig julefeiring, nå som man har tilgang til strøm, tv, og varme. Det aller meste kan tilpasses bobillivet; både størrelsen på ribba, gavene og juletreet. Og det er alltids plass til et lite familiebesøk.

Bildet viser en julepyntet bobil og en glad familie.

Julefeiring i bobilen er intimt og koselig. Gaver og juletre får alltids plass.

 

Mange vil nok også si at det er lettere å pynte en bobil til jul, enn det er å pynte et stort hus. I bobilen kan man pynte med LED-lys og tradisjonell julepynt som både julestjerne og misteltein. 

Bildet viser Marius Flølo, vår driftige bobilekspert.

Bobileksperten Marius Flølo, mener kjøkkenet er et godt utgangspunkt:

- Takhøyden er best på kjøkkenet i bobilen for å henge misteltein, hvis man sikter seg inn mot en liten julesuss eller to. Ellers man kan henge julestjerna i en av de mange vinduene på bobilen, og et lite – men like flott juletre, kan festes på dashbordet eller kjøkkenbenken.

Utendørs kan man henge lys i markisen. 

- Da er de godt synlige, og ikke til hinder når man skal inn og ut av bobilen, tipser Marius.

 

 

Bilde av en hvit lampe som ligner en lykt med bærestropp

LED-lamper er lune og gode lyskilder, både for å skape stemning, og å lyse opp i skumring. (Foto: Produsenten)

 

Den perfekte gaven til en som elsker bobil

Marius mener det meste som er bobilrelatert er gode julegaver til noen som skal feire jul på hjul i år. Bobilen innredes som et hjem, og interiørartikler kan være en riktig vei å gå.

- I vår utstyrsbutikk finnes mange flotte sengesett, saueskinn, servise og diverse annet som er kjempefine julegaver, forteller Marius.

Psst: Som fordelskunde får du -20% rabatt på alle varer i utstyrsbutikken vår ut januar 2022.

 

Bilde av grå hengelampe i rustfritt stål

Utendørs varmelampe kan brukes overalt, både for bobil, hytta eller til å tas med på tur. (Foto: Produsenten)

Eller så kan man gå for lune gaver som gir varme på kalde dager, som for eksempel utendørs varmelampe med Halogen varmeelement som gir et glødende og behagelig lys. Lampen kan man komplettere med stilige, kunstige fårefell som kan brukes både på sofaen innendørs og campingstolen utendørs.

Trenger man også kanskje et ekstra leselys i skumringstiden? Da er en slik lampe med forskjellige lyseffekter et godt gavevalg.

Bilde av to stoler som har hver sitt skinnfell liggende på seg. På bildet ser vi den i brunt.Kunstige fårefell er stilige detaljer til møblene, og holder samtidig varmen. (Foto: Produsenten)

 

En annen praktisk gave er skadedyrjagere i flere varianter. Vi kjenner alle til både musevisa og musene som ville ha nissens julegrøt, og for å unngå at gnagere blir ubudne gjester i bobilen, kan man ha god nytte av disse som enten er batteridrevet eller som plugges direkte inn i en stikkontakt. Produktet er basert på høyfrekvent lyd som ikke plager kjæledyr eller mennesker, men som er svært effektive og gode hjelpemidler.

 

Bildet viser en hvit plugg som man fester i stikkontakten

 

 

 

 

 

 

(Foto: Produsenten)

Vintercamping i bobil – en gave til sansene

Livet inne i bobilen i julen er viktig, men det er også omgivelsene. Julestemningen kan nå nye høyder om man velger seg en campingplass som er plassert i vakre naturområder – som vi jo har mange av i Norge. Den mangfoldige naturen med fjell og daler, sjøer og elver rommer ubegrensede muligheter for å få en nydelig julefeiring, eller opplevelsesrik vintercamping. 

Hvis du heller vil la bobilen bli vårens gave, og ikke bruke den i jula eller i de kaldeste vintermånedene, er det ifølge Marius viktig at man tømmer vann ut av bilens tanker ved oppbevaring utendørs – dette for å unngå frostskader på rørsystemer.

– Hvis bobilen står inne, er det lurt å koble fra bodelsbatteriet og startbatteriet, slik at dette ikke tappes unødig for strøm, avslutter Marius.

 

 

 

Ønsker du noen tips?

Kontakt oss, vi hjelper deg!

Driftssjef

911 54 130

caravan@bobiler.net

Salg

911 71 760

andreas@bobiler.net

Back office/Butikkansvarlig

481 77 120

laila@bobiler.net

Flere tips og råd

Ønsker du å kjøpe bobil, men usikker på hvor du skal starte?

Hvilken bobil er best? Og hvem passer Mobilvetta best for?

Helintegrert eller delintegrert bobil? Mange foretrekker én bestemt type

Flere artikler

Design og CMS av EKH Grafisk